HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Balkon Yer Döşemesi Nedir?

18-08-2022 18:24
Balkon Yer Döşemesi Nedir?

Balkon Yer Döşemesi

Balkon,özellikle yaz aylarında sıklıkla kullandığımız alanların başında yer almaktadır. Sıcak yaz akşamlarında balkonda oturarak keyif yapmayı ve sevdiklerimiz ile keyifli vakit geçirmeyi hepimiz isteriz. Kullandığımız balkonun tasarımı o alanda daha keyifli vakit geçirmemizi sağlar. Bu noktadabalkon tasarımıile ilgili bir araştırma yapıyorsanız balkon yer döşemesi ile ilgili detaylı bilgi almanız doğru olacaktır. Bugün sizlerlebalkon yer döşemesinedir, çeşitleri nelerdir ve balkon yer döşemesi seçerken nelere dikkat edilmelidir inceleyeceğiz.

Bu aşamada eski ve yıpranmış yer döşemelerini değiştirmek ve yerine yenisini yaptırmak isteyebilirsiniz. Sizler için oluşturduğumuz içerikte farklı çeşitlerde ve modellerde birbirinden güzel balkon yer döşeme ürünlerini görebilirsiniz.Aşağıda Özkul Yapı imalatı olan terrazzo balkon yer döşeme çeşitlerini görebilirsiniz.

Balkon İçin Yer Döşemesi Nedir?

Balkon Yer Döşemesi Nedir?

Balkon yer döşemesi balkon zeminlerini kaplamak için kullanılan farklı ürünlerdir. Seramik, karo, beton, ahşap ya da parke olmak üzere bir çok farklı balkon yer döşemesi çeşidi bulunmaktadır. Balkon zemininin dayanıklı, uzun ömürlü ve estetik bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız tek yapmanız gereken kaliteli bir balkon yer döşemesi tercih etmenizdir. Örneğin balkonlar kış aylarında ıslanabilen alanlardır. Bu yüzden balkon yer döşemelerini seçerken kaygan olmayan ve suya ve neme dayanıklı ürünler tercih etmeniz gerekmektedir.

Şimdi balkon yer döşeme çeşitlerini hep birlikte inceleyelim.

Balkon Zeminine Ne Döşenir?

Balkon Zemine Ne Döşenir?

Balkon zemini için bir çok zemin döşeme çeşitleri kullanılabilir. Seramik, beton, karo, ahşap, parke benzeri malzemeler kullanılarak balkon zemini döşenir. Özellikle yer karoları balkonun daha modern ve estetik gözükmesini sağlar.

Balkon Yer Döşeme Çeşitleri

Balkon yer döşeme çeşitleri oldukça fazladır. Bunlar;

1. Yer Karoları – Beton Zemin Döşeme

Terazzo Yer Döşemeleri

Balkon yer döşemesidenince aklan ilk gelen ürün beton zemin döşemedir. Beton zemin döşeme oldukça eski ve dayanıklı bir zemin kaplama çeşididir. Bu yüzden özellikle balkon yer döşeme çeşitleri içerisinde en çok bilinen ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Terazzo yer döşemesi olarak da bilinen balkon yer döşeme taşları beton zemin üzerine döşenerek oldukça modern ve estetik bir görünüme kavuşmaktadır. Bunun yanı sıra balkon için kullanabileceğiniz birçok beton zemin kaplama çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en bilineni suni granit yer döşemesi ve suni mermer yer döşemesi olarak karşımıza çıkar. Web sitemizi incelerek beton yer döşemesi çeşitleri içerisinden beğendiğiniz modelleri seçebilir ve balkonunuz için en kaliteli ürünleri satın alabilirsiniz.

Beton balkon yer döşemesi hem dayanıklı, hem uzun ömürlü ve hem de ekonomiktir. Bir çok farklı desen ve renk seçeneği ile sizlere sunulmaktadır. Özkul Beton ve Karo olarak en kaliteli ürünleri sunarak yaşam alanlarınızı güzelleştiriyoruz.

En ucuz yer döşemesi arayanlar için beton zemin kaplamaları en uygun seçenek olacaktır.

2. Seramik Yer Döşemeleri & Balkon Seramikleri

Seramik Balkon Yer Döşemesi

Balkon yer döşemesi modelleri arasında en çok tercih edilen ürünlerden biri seramik / fayans yer döşemeleridir. Bu ürünler duvar için ayrı, zemin için ayrı olarak üretilir. Balkon zemin döşemesi olarak seramik tercih etmek isterseniz farklı bir çok model içerisinden tarzınıza uygun modelleri tercih edebilirsiniz. Parke görümlü ya da ahşap görünümlü seramik modelleri son zamanlarda beğeni ile kullanılmaktadır. Seramik yer döşemesinin dezavantajı bakımının zor olmasıdır. Çünkü zamanla derz araları kirlenir ve eski ve yıpranmış bir görünüm oluşturur.

3. Epoksi Balkon Zemini Kaplama

Epoksi Balkon Yer Döşemesi

Epoksi beton zemin üzerine uygulanan bir zemin kaplama çeşididir. Ekonomik bir modeldir ve taş görünümüne sahiptir. Farklı bir çok desen ve renk seçeneği ile üretilir. Suya ve neme karşı dayanıklı bir zemin kaplama çeşididir.

4. Ahşap Balkon Yer Döşeme

Ahşap Balkon Yer Döşemesi

Ahşap döşemeler balkonlar için sıklıkla tercih edilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ahşap döşemenin suya dayanıklı olup olmadığıdır. Satın alacağınız firmadan ürünün suya dayanıklı olduğuna dair garanti almanızı tavsiye ederek seçiminizi ahşap balkon döşemesinden yana yapmanızı öneririz.

5. PVC Balkon Zemin Döşeme

PVC Balkon Zemin Kaplama

PVC zemin kaplama en popüler balkon yer döşemesi çeşitleri arasında yer almaktadır. Bunun en önemli sebebi dayanıklı olması ve model seçeneğinin fazla olmasıdır. Buna ek olarak PVC zemin kaplama ürünleri diğer zemin kaplama çeşitlerine göre biraz daha pahalıdır bu yüzden herkes tarafından tercih edilen bir model değildir.

Bütçenizi zorlamayacağını düşünüyorsanız PVC zemin kaplama ürününü tercih edebilirsiniz.

Yer Döşeme Taşları Nasıl Seçilmelidir?

Wash Beton Balkon Yer Döşemesi

Yer döşeme taşları seçerken dikkat etmeniz gereken bir çok nokta bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Suya dayanıklı olmalıdır.
  • Uzun ömürlü olmalıdır.
  • Zamanda zeminde girinti çıkıntı oluşmamalıdır.
  • Montajı kolay olmalıdır.
  • Temizliği kolay olmalıdır ve kimyasal deterjanlardan etkilenmemelidir.
  • Çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı olmalıdır.
  • Kilit sistemli ise sökülüp takılabilen bir ürün olduğundan emin olunuz.
En ucuz yer döşemesi nedir?
Terrazzo Yer Döşemesi

Yer döşeme taşları fiyatları yukarıda saydığımız modeller doğrultusunda değişmektedir. En ucuz yer döşemesi nedir diye sorarsanız beton yer döşemesi ürünleri sizler için en doğru seçenek olacaktır. Beton yer döşeme taş modelleri hem uzun ömürlü hem de uygun fiyatlıdır. Bu şekilde bütçenizi yormayacak ve uzun yıllar kullanabileceksiniz.

Yer döşeme taşları fiyatları için tek yapmanız gereken bizi aramak ve avantajlı fiyatlarımızdan yararlanmaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.