HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İç Zeminde Doğal Taş Kullanımı

18-08-2022 20:00
İç Zeminde Doğal Taş Kullanımı

Doğal taş doğala ve doğaya dönüşün simgesidir. Dünyanın betonlaşması ve doğal peyzaj tasarımlarının zamanla yok olması doğaya ve doğala dönüşü başlattı. Dış mekanlarda sıklıkla kullanılan doğal taş artık iç mekanlarda da kullanılmaya başlandı. İşte bu doğaya dönüş trendi doğal taşı zemin kaplamalarında ilk sıralara taşıdı.

Doğal taş zemin kaplamalarında kullanımı yaygın olan bir dekorasyon ürünüdür. Özellikle iç ya da dış duvar zemini ve iç mimaride yaygın olarak kullanılmaktadır. Sadece zeminde değil duvar tasarılarında da doğal taş beğeni ile kullanılmaktadır. Bazen bir TV ünitesinin arkasında bazen ise mutfak fayansı olarak doğal taşı görmeniz mümkündür. Bugün sizlerle birlikte doğal taş zeminlerin iç mekana nasıl uyarlandığını ve nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz. Öncelikle doğal taş zemin kaplama nedir öğrenelim.

İç ve Dış Mekan Doğal Taş Uygulama Örnekleri İçin Tıklayınız.

Doğal taş zemin kaplama nedir?

Doğal taş zemin kaplama tamamen doğal görünümünün ardında mükemmel mukavemet ve mekanik dayanıklılık saklamaktadır. Bu doğal taş zeminler su geçirmez, ısı yalıtımı sağlayan, yangın geciktirici ve mekanik olarak oldukça dayanıklıdır. Tüm bu özelliği ile iç veya dış zeminlere şıklık katarken dayanıklılık da sağlamaktadır.

En çok bilinen doğal taş zemin kaplamaları şunlardır;

  • Mermer
  • Traverten
  • Çakış Taşı
  • Andezit
  • Kayrak taşı
  • Granit
  • Kumlu Bazalt
  • Kil taşı
  • Kalker
  • Dolomit Taşı
  • Karo Taşı
  • Terrazzo Yer Döşemeleri

Zemin yapımında hangi taş kullanılır?

Zemin yapımında bir çok farklı taş alternatifi kullanabilirsiniz. Sizin tarzınıza bağlı olarak farklı ebatlarda ve şekillerde doğal taş kullanabilirsiniz. Örneğin mermer deseni son yılların en popüler zemin kaplama çeşididir. Doğal mermerler ile bu tarzı yakalayabilir ve dekorasyona uzun ömürlü ve şık bir dokunuş katabilirsiniz. Mozaik taş kaplamaları ortama sıcak bir hava katarken aynı zamanda da renkli görünümü ile dikkat çekmektedir. Karo taşı desenli ya da düz tasarımları ile iç zeminlere otantik bir hava katmaktadır. Çakıl taşı kendinizi deniz kenarında hissetmenizi sağlayan bir dokuya sahiptir.

Şimdi hep birlikte taşlar ile yapılan yer döşemesi örnekleri nelerdir inceleyelim.

Doğal Taşlarla Yapılan İç Mekan Yer Döşemesi Örnekleri

Doğal taşlar ile yapılan iç mekan yer döşemesi örnekleri size fikir verecek. İç mekan zemin dekorasyonu için doğal taşlar evinize sıcak bir hava katacak. Aynı zamanda şık tasarımları ile ilgi odağı olacak. İşte tüm detayları ile doğal taşlarla yapılan iç mekan yer döşemeleri…

Terrazzo Yer Karosu ile Zarif İç Mekan Zemin Kaplama

Terazzo Karosu ile İç Mekan Zemin Kaplama

Resimde gördüğünüz terrazzo yer karosu nötr tonları ile ilgi çeken ve insanın içini ısıtan bir havaya sahiptir. Desen sevenler için mozaik tasarımlar düz sevenler için ise tek renk terrazzo yer karosu modelleri bulunmaktadır. Tamamen doğal taşlar ile yapılan bu iç mekan kaplamaları ile iç mekanda estetik bir tarz yaratabilirsiniz.

Terrazzo yer karosu doğal taş modelleri için tıklayınız.

Wash Beton Karo ile Doğal Taş Zemin Tasarımı

Wash Beton Karo ile Doğal Taş Zemin Tasarımı

Wash beton karo çakıl taş görünümü ile bahçe ve iç zeminlerin vazgeçilmez ürünüdür. Resimde gördüğünüz siyah beyaz tasarımların yanı sıra renkli çakıl taşı modellerine de sahip olabilirsiniz. Bu mozaik karo taşı çeşitleri ile banyo ya da tuvalet zemin ya da duvar tasarımları yapabilirsiniz. Ayrıca tezgah arası fayans için de wash beton karo çeşitleri kullanabilirsiniz.

Wash beton karo doğal taş modelleri için tıklayınız.

İç Mekanda Suni Granit & Mermer Taş Zemin Uygulaması

İç Mekanda Suni Granit Mermer Taş Zemin Uygulaması

Son zamanların uygun fiyatlı ve doğal tasarımlı iç mekan yer döşemeleri zemin uygulamaları arasında suni granit ve suni mermer tasarımları yer almaktadır. Suni granit yer döşemeleri ve suni mermer yer döşemeleri iç mekana doğallık katan tasarımlara sahiptir. Örnekte gördüğünüz suni mermer yer kaplama mekanı daha ferah ve geniş göstermiş, aynı zamanda doğal tasarımı ile de dikkat çekmektedir.

Suni granit & mermer yer kaplamaları için tıklayınız.

İç zeminlerde Doğal Mermer İle Farkı Yakalayın

İç Zeminlerde Doğal Mermer

Mermer geçmişten günümüze her daim kullanılan bir zemin kaplama malzemesidir. İçinde boşluk bulundurmayan, damarlı ya da damarsız yapısı ile sofistike bir üründür. İşlenerek ince tabakalar haline getirilir ve bu sayede de zeminlere uygulanabilir. Su geçirmez bir üründür.

Granit ile İç Mekan Zeminlerine Şıklık Katın

Granit Zemin

Granit zeminler gözeneksiz yapısı ile kuvars kristaller içerir. Kuvars kristalleri granitin sertliğini belirler. Ne kadar fazla olursa granit o kadar set olur. Granit rengi solmayan ve cilalanabilen bir üründür. İç mekanda zengin ve ilgi çekici tasarım arayanlar için mükemmel bir tercihtir.

Traverten Zemin Kaplama ile Ortama Sıcaklık Katın

Traverten Zemin Kaplama

Traverten gözenekli bir yapıya sahip olan zemin kaplama ürünüdür. Tortul kayaçlardan meydana gelir. Nemli bölgelerde kullanıma uygundur. Sertliği gözenekli yapısına bağlı olarak değişir. Cilaya gerek duymadan kolaylıkla şekil verilebilen bir üründür. Islak zeminler için kullanıma uygundur. İç mekanlarda da kullanılsa da asıl dış mekanlar için uygundur.

İç Zeminde Doğal Taş Kullanımı hakkında detaylı bilgi için bizi arayın ve geniş ürün yelpazeli zemin çeşitlerimiz ile size yardımcı olalım. ”

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.