HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bir Terrazzo Zemin Döşeme Projesi için en iyi Karo Modeller

13-04-2023 18:37
Bir Terrazzo Zemin Döşeme Projesi için en iyi Karo Modeller
Terrazzo, döşeme ve duvar işlemlerinde kullanılan bir malzeme türüdür. Benekli görünümü ile bilinir. Terrazzo, çimentolu bir bağlayıcıdan ve / veya mermer, kuvars, granit veya cam yongaları içeren polimerikten yapılmış bir malzemedir. Terrazzo döşemenin icadı İtalyanlara – özellikle Venediklilere - akredite edilmiştir, ancak Türk kalıntılarında 8.000 - 10.000 yıl öncesine dayanan terrazzo benzeri zeminlerin keşifleri olmuştur. Bununla birlikte, İtalyanlar en azından isim için övgüye değer; "terrazzo”, italyanca "teras" kelimesinden türemiştir.”

Terrazzo döşeme nedir?

İlginçtir ki, terrazzo aslında tesadüfen ortaya çıktı. Venedikli mermer işçileri, 15. yüzyılda mermer levhalardan atılan talaşları evlerinin teraslarına yerleştirmeye başladılar. Sonuçlar çarpıcıydı ve terrazzo, mermerin yanı sıra cam ve kuvars yongaları ile günümüzün popüler döşeme malzemesine hızla dönüştü.

Terrazzo 1070'lerde zirveye ulaştı. 2010'ların sonlarında terrazzo, mutfak tezgahlarından duvar karolarına, zeminlere ve yemek masalarına kadar her yerde tasarım evlerine hızlı bir yükseliş başlattı. Bu son yıllarda talep çok fazla ve Terrazzo eve dahil edilecek şık bir malzeme olmaya devam ediyor.

Terrazzo Karo Modellerimiz

Terazzo Modelleri

Her alanda mükemmel görünüm sağlayan terrazzo karo modellerimize göz atın.

Terrazzo Zemin ve Döşeme Fikirleri

Dış mekan ve iç mekan zemin ve bina giydirmeye kadar her alanda kullanılıyor.

Terrazzo döşeme neyden yapılmıştır?

Terrazzo Karo

Terrazzo, en dayanıklı döşeme malzemelerinin bir kombinasyonundan yapılmıştır. Çimento veya epoksi reçineden oluşan bir tabana sahip olacaktır. Bu, aşağıdakilerin bir kombinasyonunu içerir.

  • Çimento
  • Epoksi
  • Kuvars
  • Mermer
  • Granit
  • Beton
  • Geri dönüştürülmüş cam
  • Porselen
  • Metal agregalar

Terrazzo döşemenin avantajları

Terazzo Karo Modeli

Dayanıklılık: Terrazzo çok uzun bir yaşam döngüsüne sahiptir. Terrazzo seramik zeminlerin ortalama ömrü yaklaşık 75 yıldır. Uygun bakım ile terrazzo zeminler bir asırdan fazla sürebilir. Terrazzo zeminler tipik olarak içine yerleştirildikleri yapı kadar dayanır.

Kolay bakım: Terrazzo zeminler yoğun trafikli alanlar için uygundur ve zamanla ağır aşınmaya dayanır. Onarımlar, özellikle terrazzo karo ile nadir ve basittir. Terrazzo'nun yeni görünmesini sağlamak için rutin kuru ve nemli paspas yeterlidir. En uzun kullanım ömrü için terrazzo zeminler her 12-18 ayda bir yeniden kapatılmalıdır.

Çeşitlilik: Terrazzo çok çeşitli renk, agrega ve stillerde gelir. Bu, onu hemen hemen her iç mekana uygun çok yönlü bir malzeme yapar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.